Porta (szállásfoglalás): +36-62-452-354
Titkárság, iroda: +36-62-452-355
6724 Szeged, Kossuth Lajos sgt. 74. Megtekintés térképen

Kedves „Kisgólyák”, leendő „Károlyisok”!

Első körben gratulálni szeretnénk a sikeres felvételitekhez, amellyel bekerültetek az ország egyik legjobb egyetemére. A tanulás azonban csak az egy szelete az egyetemi létnek, mert ott van mellette a haverok, buli…kolesz. Lakni ugyanis kell valahol, és ha már erről van szó, akkor szeretnénk titeket arra ösztönözni, hogy gyertek minél többen az ország egyik legnagyobb kollégiumába, a Károlyiba.

Első ránézésre kicsit rémisztő lehet, hogy több mint 800 ember lakik egy helyen, de ha jobban belegondoltok, számos lehetőséget is rejt ez a kisebb falunyi közösség. Hat kar hallgatói jelentkezhetnek hozzánk (ÁJTK, BTK, GTK, JGYPK, TTIK, ZMK) így egy színes társaság jön össze, ahol sok különböző érdeklődésű és vérmérsékletű ember tölti együtt a mindennapjait. Ez jól is jöhet például a tanulás terén, mert sokszor előfordul, hogy egy-egy feladat megoldásában konzultálnunk kell valakivel, és mit tesz ilyen esetben a jó Károlyis, kiáll a folyosóra és elkiáltja magát…van itt egy infós?

Komolyra fordítva a szót, a kollégiumban mindenki megtalálhatja az életmódjának megfelelő ritmust.A csendes elvonulás színhelye lehet a tanuló vagy a könyvtár, a jó hangulatú és kicsit hangosabb baráti beszélgetéshez, pedig ott van az „akvi” és a többi közösségi tér.
Persze kevés ez a pici hely arra, hogy bemutassuk az, amit számunkra a Károlyi jelent. Legjobban talán az foglalja össze: „a második otthon”.

A jelentkezés menete:

A kollégiumba való bekerüléshez egy felvételi eljáráson kell részt venni. Az egyetemi felvételi vonalhúzás után a felvett hallgatók kapnak egy tájékoztatót a különböző felületek használatáról, regisztrácói módjáról.

A kollégiumba a Modulo rendszeren keresztül lehet jelentkezni. Minden kollégiumi helyet igénylő hallgatónak ki kell töltenie a szociális helyzetfelmérő lapot. Ha ez sikerült, akkor tudja ehhez a laphoz csatolni a kollégiumi felvételi lapot. Fontos, hogy elmentett szociális helyzetfelmérő lap után lehet csak a kollégiumi lapot hozzácsatolni.

A felvételi kérelmek beadása 2021. július 23. (péntek) 0 órától – 2021. augusztus 5. (csütörtök) éjfélig tart. Ezen időszak alatt lehet csak a szociális helyzetfelmérőhöz hozzácsatolni a kollégiumi jelentkezést.

Hiánypótlás: 2021. augusztus 6. (péntek) 12 órától – 2021. augusztus 9.(hétfő) éjfélig lehetséges.
Ebben az időszakban NEM lehet új kollégiumi kérvényt beküldeni, csak a hiányos szociális helyzetfelmérőket lehet korrigálni. Tehát fontos, hogy augusztus 5. éjfélig mindenki küldje be a kollégiumi kérvényét!
Felvétel döntés legkésőbb 2021. augusztus 13. (péntek) éjfélig fog felkerülni a Moduloba.

Ha az adatlap „Felvéve” státuszba kerül, a hallgató felvételt nyert, és augusztus végén fog a további dolgokról (pl. beköltözés) tájékoztató emailt kapni.

Ha az adatlap „Várólistán várakozik” státuszba kerül, akkor sajnos az első körben nem nyert felvételt a hallgató. Itt meg lehet nézni, hogy miért nem lett felvéve és az alapján lehetőség van a döntés ellen fellebbezni. Fellebbezni szintén Modulon keresztül lehet, 2021. augusztus 18. (szerda) éjfélig. Ennek az eredménye másnap már fel is kerül.

Akik szeretnének kicsit előre dolgozni, hogy például milyen igazolásokra van szükség, azok a www.newsztehap.hu honlapon tájékozódhatnak erről, ahol minden információ és pontrendszer megtalálható.

Kérdés esetén írjatok bátran a karolyi.mihaly.kollegium@gmail.com e-mail címre.

Igen kevés intézmény rendelkezik az országban hasonlóan szerencsés adottságokkal, amelyek következtében sok hallgató kulturált, szinte minden igényt kielégítő elhelyezését tudjuk megoldani az év minden napján.

Károlyi Mihály Kollégium Kollégiumi Bizottsága

Mellékletek:

A kollégiumi díjak a 2021/2022-es tanévben a következők szerint alakulnak:

Államilag támogatott hallgatóknak: 9320 Ft/hó
Költségtérítéses hallgatóknak: 9915 Ft/hó
Phd hallgatóknak: 10.965 Ft/hó