Porta (szállásfoglalás): +36-62-452-354
Titkárság, iroda: +36-62-452-355
6724 Szeged, Kossuth Lajos sgt. 74. Megtekintés térképen

Kedves „Kisgólyák”, leendő „Károlyisok”!

Első körben gratulálni szeretnénk a sikeres felvételitekhez, amellyel bekerültetek az ország egyik legjobb egyetemére. A tanulás azonban csak az egy szelete az egyetemi létnek, mert ott van mellette a haverok, buli…kolesz. Lakni ugyanis kell valahol, és ha már erről van szó, akkor szeretnénk titeket arra ösztönözni, hogy gyertek minél többen az ország egyik legnagyobb kollégiumába, a Károlyiba.

Első ránézésre kicsit rémisztő lehet, hogy több mint 800 ember lakik egy helyen, de ha jobban belegondoltok, számos lehetőséget is rejt ez a kisebb falunyi közösség. Hat kar hallgatói jelentkezhetnek hozzánk (ÁJTK, BTK, GTK, JGYPK, TTIK, ZMK) így egy színes társaság jön össze, ahol sok különböző érdeklődésű és vérmérsékletű ember tölti együtt a mindennapjait. Ez jól is jöhet például a tanulás terén, mert sokszor előfordul, hogy egy-egy feladat megoldásában konzultálnunk kell valakivel, és mit tesz ilyen esetben a jó Károlyis, kiáll a folyosóra és elkiáltja magát…van itt egy infós?

Komolyra fordítva a szót, a kollégiumban mindenki megtalálhatja az életmódjának megfelelő ritmust.A csendes elvonulás színhelye lehet a tanuló vagy a könyvtár, a jó hangulatú és kicsit hangosabb baráti beszélgetéshez, pedig ott van az „akvi” és a többi közösségi tér.
Persze kevés ez a pici hely arra, hogy bemutassuk az, amit számunkra a Károlyi jelent. Legjobban talán az foglalja össze: „a második otthon”.

A jelentkezés menete:

Kérjük figyelmesen olvassátok el a pályázati felhívást, és a modulon https://modulo.etr.u-szeged.hu/modulo (egyetemi elektronikus rendszer) keresztül, a pályázati határidőn belül adjátok be kérvényeteket. A modulo 2014. július 26-án 00. óra 01. perckor megnyílik, ettől a pillanattól kezdve 2014. augusztus 08. 23 óra 59 percig adhatók be kérelmek. Különösen figyeljetek a mellékletek feltöltésére. Amennyiben a bírálók hiánypótlásra szólítanak fel, azt a megadott határidőn belül feltétlenül tegyétek meg. Ha kérdésetek merülne fel, akkor még egyszer figyelmesen olvassátok át a kitöltési útmutatót. Ha azután sem kaptok választ kérdéseitekre, akkor a pontozásos rendszer egyes elemeiről felvilágosítás kérhető az Egyetemi Hallgatói Önkormányzatnál (EHÖK IRODA, Szeged, Szentháromság utca 34. , tel: 62/544-845), vagy a kollégiumban a titkárságon (tel/fax: 62-452-355).

Igen kevés intézmény rendelkezik az országban hasonlóan szerencsés adottságokkal, amelyek következtében sok hallgató kulturált, szinte minden igényt kielégítő elhelyezését tudjuk megoldani az év minden napján.

Károlyi Mihály Kollégium Kollégiumi Bizottsága

Mellékletek:

A kollégiumi díjak a 2013/2014-es tanévben a következők szerint alakulnak:

Államilag támogatott hallgatóknak: 9320 Ft/hó
Költségtérítéses hallgatóknak: 9915 Ft/hó
Külföldi hallgatóknak: 9660 Ft/hó
Phd hallgatóknak: 10.965 Ft/hó